Binnenland4 apr '22 14:40

Onderzoek naar oorzaak NS-storing nog in volle gang

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Het onderzoek naar de oorzaak van de technische storing waardoor het treinverkeer zondag stil kwam te liggen is nog in volle gang. Het is nog onduidelijk hoelang het precies zal duren voordat de oorzaak bekend is. 'Dat is natuurlijk de vraag waar wij allemaal het antwoord op willen weten', aldus een woordvoerder van de NS.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten weten om tafel te willen met de NS-directie. Ze vindt dat de manier waarop de vervoerder met de storing is omgegaan 'echt onder de maat' was, en wil van de directie horen hoe dat is gekomen.

In het onderzoek zal volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen worden gekeken naar wat er is misgegaan en waarom het zo lang heeft geduurd. 'Het is ons pas gelukt om vanaf 01.00 uur 's nachts de treinen weer te laten rijden. Het was geen goede dag voor de NS en onze reizigers.'

(ANP / Jeroen Jumelet)

Geen bussen

De NS zette geen enkele vervangende bus in, maar raadde mensen aan om naar andere reisopties te zoeken. Dat heeft volgens de woordvoerder met name te maken met het hoge aantal reizigers. ‘Er is geen beginnen aan om zulke grote stromen met bussen te vervangen. Dat valt niet op te lossen. We krijgen dat niet zo snel geregeld en ook niet met de reizigersaantallen', aldus Van Elferen.

Lees ook | Grote technische storing bij NS

NS-storing

Het treinverkeer lag zondag vrijwel de hele dag stil als gevolg van een technische storing. De storing had invloed op het systeem dat de actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Maandag reden alle treinen weer volgens de dienstregeling. Wel kunnen er maandag kortere, langere of andere treinen rijden dan reizigers normaal gewend zijn op hun trajecten omdat treinen door de storing op de 'verkeerde plek stonden', aldus de woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen