Binnenland8 apr '22 19:28

Laagste aantal coronabesmettingen sinds eind vorig jaar

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.903 coronagevallen geregistreerd. Daarmee daalt het weekgemiddelde naar 12.989 geregistreerde besmettingen en dat is het laagste niveau sinds 30 december vorig jaar. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

(ANP / Robin Utrecht)

Het RIVM kreeg in de afgelopen week in totaal 90.921 meldingen van positieve besmettingen. Vergeleken met vorige week is het gemiddelde met 50 procent gedaald. Het gemiddelde daalt voor de achtentwintigste achtereenvolgende dag. Dat is de langste periode van daling sinds afgelopen zomer.

Lees ook | 'Coronacrisis heeft niet voor een nieuw soort risicosfeer gezorgd'

Regionaal

Amsterdam telde afgelopen dag 648 nieuwe positieve tests, Den Haag 349 en Rotterdam 318. Daarna volgen Utrecht (246) en Groningen (183). In Baarle-Nassau, op Schiermonnikoog en op Urk testte niemand positief.

Het RIVM kreeg bericht dat 14 mensen aan de gevolgen van Covid-19 zijn overleden. Het gaat onder meer om vier mensen uit Eindhoven, iemand uit Den Haag en iemand uit Soest. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden.

Lees ook | Winkelstraten leger dan voor corona: minder toeristen en meer online shoppers


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen