Binnenland13 apr '22 07:35Aangepast op 13 apr '22 09:05

Al ruim 700 Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Nederland

Auteur: Bart van Rijswijk

Al ruim 700 Oekraïense vluchtelingen hebben in ons land een baan gevonden, blijkt uit gegevens die BNR opvroeg bij het UWV. Normaal moeten mensen van buiten de EU een speciale werkvergunning hebben. Maar dat hoeft sinds deze maand niet meer. Verschillende uitzendbureaus proberen daarom Oekraïners aan een baan te helpen.

De Kamer van Koophandel raadt bepaalde sectoren, die om personeel verlegen zitten, aan om het arbeidspotentieel dat Oekraïners bieden te benutten. Dat valt op haar site te lezen. Voor uitzendbureaus Randstad en OTTO Work Force reden om Oekraïners aan geschikt werk te koppelen.

Oekraiense vluchtelingen tijdens de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge door het keukenteam van Avondvrede, een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Bergen op Zoom.
Oekraiense vluchtelingen tijdens de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge door het keukenteam van Avondvrede, een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Bergen op Zoom. (ANP)

Werkgevers staan immers wel open voor Oekraïense arbeidskrachten, maar weten vaak niet waar die te vinden zijn, wat voor opleiding zij hebben gevolgd en wat hun capaciteiten zijn, laat een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW weten. 'Daardoor zijn vraag en aanbod niet een-twee-drie aan elkaar gekoppeld.'

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over de oorlog

'Scholing, zorg en huisvesting hebben voorrang'

'De groep die hiernaartoe komt, is hier in de eerste plaats niet voor werk, maar om te vluchten uit een oorlogsgebied', benadrukt Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force. 'Als ze daartoe in staat zijn, is het hartstikke mooi als ze willen werken. Maar scholing, zorg en huisvesting krijgen voorrang.'

Naar schatting huisvest Nederland zo'n 28.000 vluchtelingen. Daarom kloppen verschillende gemeenten bij OTTO Work Force aan. Van Gools bureau heeft een tiental vluchtelingen aan het werk gezet, veelal in de logistiek. Volgens Van Gool voldoet dat werk aan de voor Oekraïners gestelde voorwaarden. Het mag namelijk niet te technisch of te zwaar zijn, want ze spreken de taal nog niet.

Motivatie

Van Gool hanteert naar eigen zeggen twee graadmeters: primair moet alles geregeld zijn, en secundair. 'Primair wil zeggen dat de opvang, scholing en zorg van iemand is geregeld. Secundair houdt in dat iemand gemotiveerd en geschikt is, en dat het verantwoord is dat hij/zij dat werk uitvoert.'

Wanneer dat rond is, is het goed dat iemand aan het werk gaat, denkt Van Gool. 'In zekere zin ontspant het onze arbeidsmarkt, maar het is vooral goed voor de Oekraïense vluchtelingen. Van thuiszitten word je namelijk niet beter.' Voor een werkgever betekent het in dienst nemen van een vluchteling een plicht dit te melden bij het UWV. Goed, vindt Van Gool, 'want je werkt tenslotte met een kwetsbare groep mensen'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen