Binnenland21 apr '22 16:32Aangepast op 21 apr '22 17:20

Feyenoord ziet af van bouw nieuw stadion

Auteur: BNR Webredactie

Feyenoord trekt de stekker uit het bouwproject voor een nieuw stadion aan de rand van de Maas in Rotterdam. Dat maakten algemeen directeur Dennis te Kloese en financieel directeur Pieter Smorenburg van Feyenoord donderdagmiddag bekend in een persconferentie. Ook twee plannen om het huidige stadion drastisch te verbouwen zijn voorlopig van de baan.

Eind vorig jaar besloot de club tot een herijking van de bouwplannen in het project Feyenoord City, nadat was gebleken dat de bouwkosten van 440 miljoen euro voor het beoogde nieuwe stadion in de Maas niet meer realistisch waren.

'Niet haalbaar'

'Zoals algemeen bekend hebben we het rapport ontvangen over de opties verbouwing en nieuwbouw. We hebben daar intern over gesproken en de conclusie, ook naar aan leiding van het rapport, is dat de twee verbouwingsopties niet haalbaar zijn', zegt Te Kloese. 'De nieuwbouwopties zou de meest opportune optie kunnen zijn. Maar door de huidige onzekerheid in de bouwmarkt is dat nu ook niet haalbaar.'

De stadionkwestie sleept al jarenlang voort in Rotterdam en zorgde voor onrust onder een deel van de supporters die van begin af aan fel tegen de bouwplannen waren.

'Extreem jammer'

Te Kloese benadrukt dat er veel energie in de plannen is gestoken. 'Het is extreem jammer om te constateren dat het toch niet kan. Ik heb veel waardering voor iedereen die er met de beste bedoelingen in gezeten heeft. Maar we moeten verder en dit is het juiste moment om daar nu duidelijkheid over te geven."

Ingewikkeld dossier

De gemeente Rotterdam betreurt het besluit van Feyenoord. Dat laat wethouder Grote Projecten Arjan van Gils weten. Volgens de wethouder is het nieuwbouwproject altijd een ingewikkeld dossier geweest waarin de gemeente vertrouwen heeft gehad. 'Met veel lef en energie is met alle betrokken partijen hard gewerkt, vele hobbels genomen en zijn we ver gekomen. Het is jammer dat deze laatste hobbel voor de club te hoog was', aldus Van Gils.

Lees ook | Bouw nieuw Feyenoordstadion valt 180 miljoen euro duurder uit

Gerelateerde artikelen