Binnenland29 apr '22 15:48Aangepast op 29 apr '22 16:14

KLM schrapt voor dit weekend zeker 47 vluchten vanwege verwachte drukte

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

KLM annuleert voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten vanwege de verwachte drukte op Schiphol. Vrijdag annuleerde de luchtvaartmaatschappij al 28 zogeheten retourvluchten. Met het annuleren hoopt KLM de drukte op het vliegveld beheersbaar te houden.

(Pixabay b1-foto)

De luchthaven meldt nu minder passagiers te verwachten de komende dagen. Volgens een woordvoerder hebben luchtvaartmaatschappijen gehoor gegeven aan de oproep door vluchten te annuleren, om te boeken en te verplaatsen naar nabijgelegen luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Sommige luchtvaartmaatschappijen onderzoeken nog welke vluchten verplaatst kunnen worden, maar de doelstelling van Schiphol om zaterdag 3500 minder passagiers op de luchthaven te hebben is 'om en nabij gelukt', zegt de luchthavenwoordvoerder. Reizigers moeten nog wel rekening houden met drukte en wachttijden, zegt de woordvoerder.

Eerder op vrijdag schrapte KLM al tientallen vluchten vanwege de drukte. Volgens een woordvoerder van KLM gaat het om het preventief uit het rooster halen van vluchten om de werkdruk te verlichten.

KLM schrapt de vluchten na het verzoek van Schiphol om komend weekend vakantievluchten te schrappen en geen nieuwe boekingen aan te nemen, om zo drukte te verminderen.

Lees ook | Enorme drukte op Schiphol: 'Wilde staking' voorbij

Staking

Het grondpersoneel van KLM legde afgelopen weekend uit onvrede over de werkdruk het werk neer. Daardoor gingen tientallen vluchten niet door omdat bagage niet aan boord van vliegtuigen werd gebracht. Ook vreesden medewerkers voor hun baan omdat KLM zei met een externe afhandelaar te willen gaan samenwerken. De leiding van KLM voerde ondertussen al gesprekken met personeelsvertegenwoordigers binnen de maatschappij over zaken als werkdruk en roosters. Ook staan gesprekken met vakbonden gepland.

Podcast | BREEKT | Ik heb begrip voor de Schipholstakers

De problemen op Schiphol worden ook deels veroorzaakt door baanonderhoud. Samen met een ongunstige windrichting zorgt dit voor verstoringen in de vluchtschema's.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen