Binnenland30 apr '22 10:48Aangepast op 30 apr '22 11:14

Drukte op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Op luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend heel druk, met lange rijen voor de incheckbalies. Op de vertrekborden staat dat er vijftien tot twintig vluchten zijn vertraagd, volgens ANP. Ook zijn sommige vluchten geannuleerd.

(ANP / ANP / EVERT ELZINGA)

In de vertrekhallen van Schiphol zijn veel mensen. Bij incheckbalies staan lange rijen, maar nog niet bij alle incheckbalies zit personeel. Medewerkers van de luchthaven proberen de reizigersstromen in goede banen te leiden. Verschillende doorgangen in de vertrekhallen zijn geblokkeerd, in een hal zijn linten gespannen om mensen naar hun incheckbalie te begeleiden. De drukte heeft vooralsnog niet tot problemen geleid, meldt een woordvoerster van Schiphol.

Lees ook | TUI: wij gaan sowieso geen reizen annuleren

Annuleren en uitwijken

KLM kondigde al aan voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten te annuleren. 'Er zijn geen annuleringen bij gekomen', zegt een woordvoerster. Toch is het verzoek aan reizigers om tijdig naar de luchthaven te komen, waarbij geldt dat 3 uur van tevoren gewenst is.Van TUI en Corendon zijn voor zaterdag enkele vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Schiphol wilde 3500 minder passagiers op de luchthaven en dat is 'om en nabij' gelukt, zei een woordvoerder vrijdag al.

Lees ook | KLM schrapt voor dit weekend zeker 47 vluchten vanwege verwachte drukte

Drukte

Schiphol waarschuwde vrijdag al voor grote drukte dit weekend op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen om de werkdruk bij personeel te verlichten. Een medewerkster van de security zegt daar niet veel van te merken. Wel vindt zij dat er een groot verschil is met een week geleden. Toen ontstond er door een staking van grondpersoneel enorme drukte en mensen werden opgeroepen niet meer naar Schiphol te komen. 'Vorig weekend was het echt chaos, de drukte die er nu is, komt door het tekort aan personeel.'

Lees ook | FNV Schiphol verwacht chaotische zomer

Coronapandemie

Door de coronapandemie heeft de luchthaven erg veel last van grote personeelstekorten. Mensen raakten tijdens de pandemie hun baan kwijt omdat er bijna twee jaar lang minder werd gevlogen. En niet iedereen is teruggekeerd in zijn oude baan. De meivakantie, waarin veel mensen op reis willen, zet extra druk op het huidige personeel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen