Binnenland15 mei '22 16:12

Verdachte van drama Geldermalsen overleden in Duits ziekenhuis

Auteur: BNR Webredactie

De 40-jarige man die afgelopen maandag in Duitsland werd gearresteerd op verdenking van een dubbele moord en brandstichting in Geldermalsen, is zondag in een Duits ziekenhuis overleden. Dat meldt het Arrondissementsparket Oost-Nederland.

Omstanders bij een monumentje van bloemen en knuffels bij een woning aan de Emmalaan waar een vrouw en een minderjarige jongen dood zijn aangetroffen na een woningbrand.
Omstanders bij een monumentje van bloemen en knuffels bij een woning aan de Emmalaan waar een vrouw en een minderjarige jongen dood zijn aangetroffen na een woningbrand. (ANP / ANP)

In afwachting van zijn overlevering aan Nederland verscheen de man afgelopen woensdag voor de rechtbank in het Duitse Paderborn. Hij werd vervolgens in afwachting van zijn overlevering in verzekering gesteld. Donderdag werd hij aangetroffen in zijn cel na een zelfmoordpoging. Hij werd daarna in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

De man werd verdacht van het ombrengen van een 38-jarige vrouw en een 6-jarige jongen, van wie hij de vader is. De twee werden maandagochtend dood gevonden in een woning aan de Emmalaan in Geldermalsen. De man werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in zijn auto in Duitsland.

Nauw contact

Het is nog onduidelijk hoe de zelfmoordpoging heeft kunnen gebeuren. Daarover wil het OM nog geen mededelingen doen. Het OM liet al eerder weten erover in 'nauw contact' te staan met de Duitse justitie. Door zijn overlijden is strafvervolging ten aanzien van de man niet meer mogelijk, meldt het OM. Wel zal het strafrechtelijk onderzoek door de politie naar het incident nog doorlopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen