Binnenland28 mei '22 11:01

Gokkers slecht beschermd op Nederlandse goksites

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Gokwebsites als Toto, Kansino en Betcity schieten ernstig tekort met hun wettelijke gokbescherming. Nederlanders kunnen moeiteloos tienduizenden euro’s per maand verliezen, ook op goksites van de overheid. Dat meldt het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) zaterdagochtend.

(ANP)

Het gaat om websites die bekend zijn van bijvoorbeeld Koning Toto, oud-voetballers (Betcity) of de confettiregens (Kansino). Consumenten mogen sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken op dit soort websites. In ruil daarvoor moeten gokbedrijven verslaving voorkomen, bijvoorbeeld door in de gaten houden hoe vaak en hoeveel geld iemand stort.

Lees ook | Maatregelen tegen online gokmarkt heeft branche 'over zichzelf afgeroepen'

Onvoldoende bescherming

Maar in de praktijk beschermen goksites de spelers onvoldoende. Pointer ontdekte dat een speler bij Betcity ruim 40.000 euro kon vergokken zonder dat de site ingrijpt. Ook staatsdeelneming Toto liet dezelfde gokker in korte tijd 15.000 euro vergokken, terwijl bekend was dat het om een probleemspeler ging. De gokker mocht doorspelen in de hoop er weer een normale speler van te maken, verklaart Niels Onkenhout, directeur Nederlandse Loterij Toto.

Lees ook | Minister voor Rechtsbescherming Weerwind werkt aan verbod gokreclames


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen