Binnenland8 jun '22 13:24

Oud-minister Sander Dekker van racefiets geduwd; zwaargewond afgevoerd

Auteurs: ANP en Remy Kock

Oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is dinsdagavond gewond geraakt doordat hij van zijn racefiets viel in het duingebied bij Monster. Dat bevestigt een woordvoerder van de VVD na berichtgeving van De Telegraaf. Een 42-jarige vrouw uit Monster is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en doodslag, zegt een politiewoordvoerder.

(ANP/Bart Maat)

Dekker (47) is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand en de toedracht van het incident wil de politie geen mededelingen doen. Het ongeval gebeurde op het Schelpenpad. Ooggetuigen meldden aan De Telegraaf dat de voormalig bewindsman over de kop sloeg doordat een vrouw hem bij zijn arm pakte.

Dekker raakte eerder gewond tijdens het wielrennen. In 2013 kwam hij hard ten val na het ontwijken van een hond en brak hij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols. De oud-minister verscheen daardoor met allebei de armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen