Binnenland11 jun '22 10:45

Banenmarkt moet Schiphol aan nieuw personeel helpen

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Schiphol is hard op zoek naar nieuwe mensen om de zomerdrukte aan te kunnen. Het werven van nieuwe personeel gebeurt onder andere op een speciale banenmarkt op de luchthaven. Voor de banenmarkt op Schiphol hebben zich 1500 kandidaten aangemeld, meldt een woordvoerster namens organisator Luchthaven Community Schiphol.

(ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht)

Lees ook | FNV dreigt met acties op Schiphol vanwege chaos

Aanmeldingen

'Dat aantal is fantastisch en boven verwachting', meldt de woordvoerster namens de circa vijftig bedrijven die hopen zo snel mogelijk nieuw personeel te werven. 'We hebben in verband met de brandweereisen de aanmeldingen zelfs stop moeten zetten.' Op een eerdere banenmarkt in het voorjaar kwamen na vierhonderd aanmeldingen circa driehonderd mensen af.

Nog voor de opening van de banenmarkt om 10.00 uur vormde zich zaterdag al een rij van belangstellenden voor werk in onder meer de beveiliging, bagageafhandeling, schoonmaak, catering en horeca alsmede platformmedewerkers en grondstewardessen. Die rij werd sneller weggewerkt dan die voor de incheckbalies op het vliegveld, waar het zaterdag opnieuw druk was.

Voor mensen die zich niet hebben aangemeld voor de wervingsbijeenkomst maar wel belangstelling hebben voor een functie op Schiphol, zal volgens de woordvoerster worden gekeken of zij aan de hand van de drukte kunnen worden toegelaten.

Bedrijven

Ongeveer vijftig bedrijven hebben zich voor de banenmarkt aangemeld. Daarnaast zou het evenement al zeker duizend potentiële werknemers trekken, meldt Schiphol. Onder de aanwezige bedrijven zijn luchtvaartmaatschappij KLM, bagageafhandelaar Aviapartner, autoverhuurder Hertz, fastfoodketen McDonald's en de grote beveiligingsbedrijven Securitas, Trigion en G4S.

Lees ook | Drukte Schiphol gaat zondag in golven, soms ook rustige momenten

Nieuw personeel

Om personeel warm te krijgen voor het werk op de luchthaven, maakte Schiphol onlangs bekend een extraatje aan personeel uit te delen. Het gaat onder andere om een zomertoeslag van 5,25 euro per uur bovenop het gewone salaris. De vraag is wel of nieuw personeel op tijd gescreend en opgeleid kan worden om de werkdruk deze zomer te verlichten. Dat proces kan weken zo niet maanden duren, afhankelijk van de functie.

Stakingen streekvervoer

Het bereiken van de luchthaven wordt mogelijk lastiger door een staking in het streekvervoer. Daar hebben niet alleen bezoekers van de banenmarkt, maar mogelijk ook reizigers last van. Bij vakbond FNV aangesloten buschauffeurs willen betere arbeidsvoorwaarden. Schiphol is in ieder geval met de auto en de trein te bereiken. Ook buschauffeurs die bij de CNV zijn aangesloten rijden gewoon. Zij hebben een eindbod van de werkgevers wel geaccepteerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen