Binnenland16 jun '22 16:22

Minister eist van Schiphol en vliegbranche duidelijkheid voor reizigers

Auteur: BNR Webredactie

Schiphol en luchtvaartmaatschappijen moeten onzekerheid bij de reiziger wegnemen en duidelijk zijn of die nog kan vliegen, vindt minister Mark Harbers van Infrastructuur. 'Bij alles wat er gebeurt: geef zo snel mogelijk duidelijkheid aan individuele reizigers, zodat zij weten waar ze aan toe zijn', aldus de minister.

(ANP / Bart Maat)

De Telegraaf meldde donderdag dat mogelijk honderdduizenden reizigers niet meer kunnen vliegen of dat hun reizen worden omgeboekt deze zomer. Hoe de maatregelen er precies uit gaan zien, maakt de luchthaven later bekend. Schiphol geeft donderdagavond om 19:00 uur een persconferentie waar de maatregelen worden bekendgemaakt.

'Niemand kan toveren'

'Deze berichten liggen helaas in lijn met de waarschuwingen die Schiphol al eerder heeft gegeven als het echt niet lukt om het reizigersaantal af te wikkelen deze zomer', zegt Habers. Volgens de minister wordt er hard gewerkt om de personeelsproblemen op te lossen. 'Maar niemand kan toveren.' Ook op andere luchthavens 'knelt het' en het is nog niet zo makkelijk om werknemers te vinden.

Verder laat Harbers weten niet te willen reageren op de berichtgeving dat er deze zomer vluchten worden geschrapt. 'Ik weet dat Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen nog in gesprek zijn, dus voordat er besluiten zijn, wil ik daar niet op vooruitlopen.'

Lees ook | ANVR sleept Schiphol voor de rechter vanwege chaos op luchthaven

Rechtszaak tegen Schiphol

Reisbranchevereniging ANVR heeft Schiphol al voor de rechter gesleept, om de schade door de chaos op de luchthaven te verhalen. Ook daar wilde Harbers inhoudelijk niet op reageren. 'Dat is een zaak tussen de reisbranche en Schiphol', aldus de minister.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen