Binnenland23 jun '22 18:12

Rotterdam Airport heeft deze zomer geen ruimte meer voor extra vluchten

Auteur: BNR Webredactie

Rotterdam The Hague Airport is helemaal volgeboekt voor komende zomer. Dat betekent dat er tot eind augustus geen ruimte meer is om extra vluchten over te nemen van het te drukke Schiphol. De laatste plekken gingen voor het grootste gedeelte naar TUI Fly. Corendon had al eerder vluchten verplaatst naar Rotterdam.

De interesse voor de overgebleven slots op de luchthaven van Rotterdam was groot. Een woordvoerder zegt dat de laatste plekken wel twee keer hadden kunnen worden gevuld. Welke maatschappijen er nog meer aanspraak wilden maken op de slots wil hij niet zeggen. Het ging ook om bedrijven die nu nog niet vliegen op Rotterdam.

Lees ook | 'KLM moet helft stoelenprobleem Schiphol oplossen'

Reisorganisatie Corendon maakte vorige week bekend 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam te verplaatsen. Daarna waren er nog twee of drie plekken per dag beschikbaar. Reisorganisatie TUI liet eerder op de dag weten dat vakantiegangers die een vlucht hebben geboekt met TUI Fly gewoon op reis kunnen. Net als andere reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen moest ook TUI het aantal reizigers op Schiphol terugbrengen.

Rotterdam kan niet alle problemen van Schiphol oplossen

'De problemen op Schiphol zijn groot. Die kunnen wij als relatief kleine luchthaven niet oplossen. De ruimte die wij nog hadden voor extra vluchten was beperkt. Gelukkig kunnen we voor een aantal vakantiegangers ervoor zorgen dat hun vlucht doorgaat', zegt woordvoerder Raymond de Jong van Rotterdam The Hague Airport.

Een staking van het luchthavenpersoneel, zoals eerder gebeurde op Schiphol, wordt in Rotterdam niet verwacht. De Jong: 'Ik kan het niet uitsluiten, maar in Rotterdam is het tot nu toe rustig gebleven. Voor zover ik heb begrepen, is het personeel op onze luchthaven tevreden met hun werk', benadrukt hij.

Eindhoven vol, op andere luchthavens meer ruimte

Eindhoven Airport liet eerder deze week weten mede vanwege het eigen al volle vluchtschema in juli waarschijnlijk helemaal geen plek meer te hebben voor extra vluchten. In augustus ging het maandag om één of hooguit enkele vluchten per dag. Op Maastricht Aachen Airport en Groningen Eelde Airport was er meer ruimte.

Gerelateerde artikelen