Binnenland3 jul '22 09:25Aangepast op 3 jul '22 09:45

'Kom maandag niet met auto naar Schiphol'

Auteur: BNR Webredactie

Reizigers die maandag met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te komen. Ook Schiphol vraagt reizigers met het openbaar vervoer te komen. Voor maandag worden boerenprotesten op de luchthaven verwach.

Image
(Jorn Lucas / BNR)

Lees ook | Leger staat klaar om Schiphol te helpen

'Vanwege een mogelijke protestactie door boeren kan het maandag 4 juli op de Nederlandse wegen drukker zijn dan normaal', meldt de luchthaven.

'Wij raden u ten zeerste af om met de auto naar Schiphol te komen. Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer', aldus KLM.

Lees ook | Luchthavens, haven en supermarkten beducht voor acties boeren

Wat de precieze impact van de acties is, is niet duidelijk. 'We hebben nauw contact met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer over wat dit voor Schiphol betekent', aldus de luchthaven in een verklaring op de eigen website.

Lees ook | Eerste weekend van juli meteen al lange rijen op Schiphol

'Vlieg je maandag 4 juli van of naar Schiphol? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. We adviseren je om zo veel mogelijk met de trein naar Schiphol te reizen', luidt het advies.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen