Binnenland23 aug '22 19:48

Wat je kan verwachten van de NS-staking

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf woensdag gaat het NS-personeel door het hele land in etappes staken. Dit is wat je ervan kan verwachten.

In vrijwel de gehele provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel zullen er geen treinen rijden woensdag, zo meldt de NS. 'We adviseren onze reizigers van, naar en binnen deze regio alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. In de rest van het land verwachten we zo veel als mogelijk de gebruikelijke dienstregeling te kunnen rijden', aldus de Nederlandse Spoorwegen.

Vanaf woensdag gaat het NS-personeel door het hele land in etappes staken.
Vanaf woensdag gaat het NS-personeel door het hele land in etappes staken. (ANP / Robin Utrecht)

Het spoorbedrijf kan 'onverwachte hinder' voor reizigers in de rest van het land niet uitsluiten. Wel probeert de NS om een aantal treinen te laten rijden, zover dat mogelijk is. Dat gaat dan vooral om treinen van en naar Groningen en Leeuwarden.

Lees ook | NS blijft verlies lijden; tot 15 procent minder treinen in 2023

'Minder en mogelijk vollere treinen in de rest van het land'

Rover, de belangenvereniging voor OV-reizigers, benadrukt dat andere treinvervoerders gewoon volgens dienstregelen zullen rijden. 'Als je via Arriva of Keolis reist, dan zal het gewoon gaan. Maar met de NS hoef je ten noorden van de lijn Almere, Amersfoort en Deventer niet te rekenen op een trein', zegt directeur Freek Bos. 'In de rest van het land zullen er minder treinen zijn, die mogelijk voller zitten.'

Vrijdag zal de staking verder gaan in het westen van het land. Onduidelijk is nog op welke routes er dan geen treinen verwacht kunnen worden. Waar de staking van het NS-personeel de rest van de dagen precies zal plaatsvinden, is nog onduidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen