Binnenland16 sep '22 20:10Aangepast op 19 sep '22 10:41

Schiphol en beveiligingsbranche intensiveren samenwerking om personeelstekort te bestrijden

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Schiphol en belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche gaan meer samenwerken om het tekort aan beveiligers op de luchthaven te bestrijden. De Nederlandse Veiligheidsbranche gaat door met een campagne om personeel te werven voor Schiphol. Dat was de uitkomst van een gesprek tussen de organisatie en de luchthaven.

(ANP / Jeffrey Groeneweg)

Met name begin deze week stonden weer lange rijen op Schiphol door een tekort aan beveiligers. De luchthaven heeft het maximumaantal vertrekkende passagiers tot en met minsten eind oktober weer naar beneden moeten bijstellen, om zo de reigersstromen aan te kunnen.

De beveiligingsbranche wil daarnaast met een forse loonsverhoging de personeelstekorten tegengaan. Begin volgend jaar gaan beveiligers er volgens de Nederlandse Veiligheidsbranche zo'n 15 procent op vooruit, door een eerder afgesproken inflatiecorrectie en een maatregel waardoor personeel in de sector minder uren gaat werken. Volgens de organisatie helpen dit soort maatregelen ook om het tekort aan beveiligers op Schiphol op te lossen.

De nieuwe regelingen in de beveiligingsbranche komen voort uit afspraken die in 2018 zijn gemaakt in de cao, die nog tot juli volgend jaar loopt. Het aantal maandelijks te werken uren gaat begin volgend jaar omlaag van 152 naar 144.

Lees ook | KLM schrapt ruimt 30 vluchten


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen