Binnenland17 sep '22 14:00Aangepast op 19 sep '22 10:33

Vertrekkend Schiphol-baas Benschop krijgt geen vertrekregeling

Auteur: ANP

Schiphol heeft geen vertrekregeling afgesproken met scheidend topman Dick Benschop. Omdat hij er zelf voor koos zijn tweede termijn niet af te maken kan Benschop geen aanspraak maken op een financiële vergoeding, bevestigt een woordvoerder berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Lees ook | Vertrek Dick Benschop bij Schiphol 'onvermijdelijk'

De druk op Benschop om op te stappen nam steeds verder toe omdat het Schiphol niet lukte een einde te maken aan chaos op het vliegveld. Sinds de meivakantie zijn er aanhoudend problemen op de luchthaven met lange rijen en reizigers die hun vluchten missen. Ook moesten luchtvaartmaatschappijen vluchten schrappen wegens de drukte. Schiphol kampt onder andere met een tekort aan beveiligers, maar ook bij de bagageafhandeling is de situatie nijpend.

FD | Topman Schiphol krijgt niets mee na voortijdig vertrek

Geen bonus

In 2021 ontving Benschop een salaris van 585.284 euro, inclusief pensioenbijdragen. Wegens de coronacrisis en de financiële steun die Schiphol van de overheid ontving voor het doorbetalen van lonen, ontvingen directieleden geen bonussen. Doorgaans kunnen bonussen oplopen tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris, dat bij Benschop vorig jaar op net geen 444.000 euro lag.

Lees ook | KLM schrapt ruimt 30 vluchten


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen