Binnenland16 sep '22 18:19Aangepast op 16 sep '22 19:41

Jumbo-topman Van Eerd langer vast als verdachte in witwaszaak

Auteur: ANP

Jumbo-topman Frits van Eerd blijft nog drie dagen langer vastzitten. Het OM meldt dat zijn inverzekeringstelling vanmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is, en door de officier van justitie met maximaal drie dagen is verlengd. Van Eerd is verdachte in een grootschalige witwaszaak.

(ANP / Robin van Lonkhuijsen)

De rechter-commissaris heeft besloten het voorarrest van de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze met twee weken te verlengen. Vijf andere verdachten in de zaak zijn op vrije voeten gesteld, maar blijven verdachte. Naast Van Eerd wordt ook een 57-jarige vrouw uit Gasteren momenteel nog verhoord door de FIOD en de politie.

Lees ook | Jumbo-topman Van Eerd zit vast vanwege witwasonderzoek

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek van onder meer FIOD en het OM. Behalve in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, vonden ook invallen plaats in Groningen en Drenthe.

Jumbo

In een reactie zegt Jumbo dat het geen nieuwe informatie heeft ontvangen en dat de supermarktketen daarom niet inhoudelijk kan reageren, ook niet over de positie van Van Eerd. Het directieteam van de supermarktketen verzorgt in afwezigheid van Van Eerd de dagelijkse bedrijfsvoering.

Luister ook | Hoge Bomen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen