Binnenland6 nov '22 12:14

Toch demonstranten naar de Dam ondanks afblazen demonstratie

Auteur: ANP

Ondanks dat de organisatie een demonstratie zondag zelf had afgeblazen, zijn er toch enkele tientallen mensen naar de Dam in Amsterdam gekomen. Ze staan met vlaggen en spandoeken. De politie houdt een en ander in de gaten.

Mordechai Krispijn (r) van organisatie Samen voor Nederland.
Mordechai Krispijn (r) van organisatie Samen voor Nederland. (ANP JEROEN JUMELET)

Samen voor Nederland had een demonstratie geannuleerd waarvoor complotdenker David Icke was uitgenodigd. Die werd vorige week de toegang tot het land geweigerd. De komst van Icke zorgde voor maatschappelijke onrust in Amsterdam en daarbuiten. Icke is de verspreider van een complottheorie die beweert dat de mensheid heimelijk geregeerd wordt door buitenaardse reptielen die zich voordoen als mensen. Volgens critici zijn de reptielen een metafoor voor een (deels Joodse) elite.

Lees ook | Kabinet weigert omstreden complotdenker Icke toegang tot Nederland

De gemeente Amsterdam had de plek van de manifestatie al verplaatst van de Dam naar het Museumplein. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) had een tegendemonstratie aangekondigd, maar ook die is geannuleerd. Een groep antifascisten had eveneens aangekondigd met een tegengeluid te komen. De politie houdt vandaag ook de situatie op het Museumplein in de gaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen