Beurswatch4 nov '11 14:53Aangepast op 7 nov '11 14:18

Redt Super Mario Draghi de Euro? 

Auteur: Paul Laseur

AEGON publiceert deze week – op donderdag 10 november - de kwartaalcijfers. Wim Zwanenburg (Stroeve & Lemberger) kijkt in Voorkennis vooruit op die resultaten.

De hele financiële sector had het de laatste maanden moeilijk op de beurs door de Griekse schuldencrisis en de angst voor besmetting van andere zuidelijke eurolanden. AEGON dus ook.

Toch verwacht Zwanenburg van AEGON geen onprettige verrassingen: “Aegon heeft al veel eerder gezegd dat ze hun exposure naar zuidelijke landen, leningen hadden afgebouwd. Dus daar komen volgens mij geen tegenvallers van. Waar ING vorige week nog wel een behoorlijke afboeking moest doen.”

Maar verder heeft Zwanenburg ook niet al te hoge verwachtingen van de Aegon cijfers deze week: “Aegon werd in het verleden gezien als een groeibedrijf, ook omdat ze in Amerika veel activiteiten hadden. Die hebben ze voor een deel afgebouwd. Dus ik verwacht er eerlijk gezegd niet zo heel veel van. En dat zie je ook gereflecteerd in de heel lage waardering”.

Aegon heeft eerder dit jaar ook al een herstructurering aangekondigd met een verlies van 300 arbeidsplaatsen. Dat is niet zo veel als die 2700 bij ING maar toch. Het is wel een algemeen verschijnsel bij heel veel ondernemingen dat ze de buikriem alvast aanhalen uit angst voor wat er komen gaat. We moeten elkaar natuurlijk ook geen recessie aanpraten op die manier”.   

BNR Voorkennis: elke zondag om 17:30 uur op BNR.
 

Gerelateerde artikelen