Beurswatch4 mrt '12 20:18Aangepast op 5 mrt '12 11:09

Fugro, BAM en banencijfers

Auteur: Annette van Soest

Annette van Soest heeft dit keer in BNR Voorkennis terug geblikt op de handelsweek met Jos Versteeg van Theodoor Gilissen en Ronald van Doeswijk van Robeco.

Door Annette van Soest

De cijferregen op het Damrak krijgt komende week een vervolg met onder andere ASM International, BAM, Delta Lloyd en Van Lanschot Bankiers. Traditiegetrouw is donderdag de drukste cijferdag.
 Dan komt ook de Europese Centrale Bank met een rentebesluit. Wat bedrijfsresultaten betreft, heeft Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vooral goede verwachtingen voor Fugro: 'Die komen wel met goede cijfers denk ik.'

Ook over BAM is hij te spreken, ondanks het slechte economische tij voor de bouwsector. "BAM heeft het nog heel moeilijk. Ze hebben ellende genoeg met de woningbouw die zo slecht gaat.
Maar dat is iets wat overgaat over een paar jaar, dus je zit op een relatief lage waardering en de balans is goed verder, dus over BAM ben ik ook wel enthousiast. Een mooie koop," aldus Gilissen.

Banen VS
Op macroniveau wordt vrijdag een belangrijke dag. Dan maakt het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend hoeveel banen er – exclusief de landbouwsector – in februari zijn gecreëerd.
Economen gepolst door persbureau Bloomberg rekenen op een banengroei van 210.000. De werkloosheid in de Verenigde Staten blijft naar verwachting onveranderd op 8,3 procent.

Mochten de verwachtingen kloppen, dan zwakt de banengroei iets af vergeleken met een maand eerder. In januari kwamen er immers nog een kwart miljoen nieuwe banen bij. Toch is Ronald Doeswijk van Robeco optimistisch gestemd over de Amerikaanse arbeidsmarkt. "In heel 2011 zijn er 1,6 miljoen nieuwe banen gecreëerd. Met een tempo van 200.000 banen per maand dit jaar kom je daar ruimschoots bovenuit."

Drie maanden achter elkaar een cijfer boven de 200.000 heeft Jos Versteeg al lange tijd niet gezien: "Ik heb nog even teruggezocht, maar zo’n groeireeks is de afgelopen vijf jaar maar een heel enkele keer voorgekomen. Als het een goed cijfer is, kan het een heel positief effect hebben op de beurs. Maar we zijn wel aan de voorzichtige kant omdat we toch nog wat probleempjes in Europa zien."

BNR Voorkennis: elke zondag om 17:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen