B.L.T.12 feb '16 11:38

12 februari | Serieverkrachter, Syrisch akkoord en Dijksma's e-missie

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank in Utrecht heeft zojuist de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. schuldig bevonden aan vier verkrachtingen.

Meindert Schut
Meindert Schut

Hij is veroordeeld tot 16 jaar cel. Dat is conform de eis. Verslaggever Martijn de Rijk.

Akkoord Syrië
Onverwacht is er toch een akkoord bereikt over tijdelijke wapenstilstand in Syrië. 17 landen, waaronder de VS en Rusland, hebben gezegd dat het geweld binnen een week moet stoppen. Dan moet het staakt-het-vuren van start gaan. En kan er snel humanitaire hulp komen. Merlijn Stoffels van het Rode Kruis.

Emissie
Een nieuw en wereldwijd emissiesysteem moet het gebruik van fossiele brandstoffen veel zwaarder gaan belasten. Met dit nieuwe plan wil staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu ervoor zorgen dat het aantrekkelijker wordt om te investeren in groene energie. Frits de Groot, manager Energie en Milieu bij VNO-NCW.

Agressie in het ov
Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) trekt eenmalig 10 miljoen euro extra uit om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. Een groot deel hiervan zit in het pakket aan maatregelen dat NS met bonden is overeengekomen om agressie tegen conducteurs en machinisten tegen te gaan. Onder meer door de inzet van flexibele veiligheidsteams mede mogelijk te maken.
 

En natuurlijk de #BNRTopic.  Stem ook op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen