B.L.T.30 mrt '16 11:53

31 maart | Minder marechaussee, Joegoslavië-Tribunaal en Zaventem

Auteur: BNR Webredactie

De wachttijden lopen op deze zomer, voor vluchten op Schiphol.

Dat komt door tekorten bij de Marechaussees. Volgens de Telegraaf adviseren luchtvaartmaatschappijen zelfs dat reizigers 4 uur van te voren aanwezig moeten zijn.

Vrijgesproken
De Servische nationalistische politicus Vojislav Seselj is door het Joegoslavië-Tribunaal vrijgesproken. Hij werd verdacht van misdaden tegen de menselijkheid en aanzetten tot ethnische zuivering. Seselj was niet aanwezig bij de uitspraak omdat hij vanwege ziekte in Servië verblijft. Het is de eerste keer dat iemand bij verstek wordt veroordeeld voor het tribunaal. Geert-Jan Knoops, strafrechtadvocaat.

Zaventem
De Belgische regering wordt onder druk gezet stevig in te grijpen in de veiligheidssituatie op vliegveld Zaventem. De Belgische luchtvaartpolitie luidde gisteren de noodklok over de veiligheid op de luchthaven. Volgens de luchtvaartpolitie had de aanslag van vorige week voorkomen kunnen worden. Belgische oppositiepartij de Groenen vraagt nu om directe actie van het kabinet. Stefaan van Hecke, parlementslid voor de Groenen op gebied van veiligheid en terrorisme. 

En de #BNRTopic:              "Stuur extra marechaussees naar Schiphol"     Stem ook op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen