B.L.T.5 jan '15 11:47Aangepast op 5 jan '15 20:20

Uitzending 5 januari | Een nieuwe toekomst als transmuraal zorgcentrum

Auteur: BNR Webredactie

Het failliet Sionsbergziekenhuis in Dokkum blijft toch open.

Eind vorig jaar ging het kleinste ziekenhuis van Nederland nog failliet. Vandaag meldt zorgverzekeraar De Friesland dat het ziekenhuis open kan blijven, meldde directeur Monissen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomt van zorgverzekeraar De Friesland. Het ziekenhuis wordt een transmuraal zorgcentrum. Ze gaan zogenaamde ketenzorg aanbieden. Zorg wordt aangeboden door meerdere zorgverleners. Verslaggever Harmen van der Veen.

Kop onderwerp 2
Sinds vanochtend is er een telefoonnummer waarop ouders die hun kinderen zien radicaliseren om hulp kunnen vragen. De hulplijn is opgericht door het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders. Farid Azarkan is een van de oprichters en legt uit wat de bedoeling  is.

Kop onderwerp 3
FNV Metaal bezorgd over terreur-screening Daimler medewerkers. De namen van alle 280-duizend werknemers van de Duitse autofabrikant Daimler worden naast Europese en Amerikaanse lijsten van terreurverdachten gelegd. Dat blijkt uit een artikel van het Duitse weekblad Der Spiegel. Daimler geeft toe al sinds december op deze manier naar haar werknemers te kijken.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen