B.L.T.25 nov '15 11:45Aangepast op 27 nov '15 14:01

25 november | Veroordeelde vluchtelingen eerder het land uit

Auteur: Bas van Setten

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie wil asielzoekers die in Nederland de fout ingaan eerder het land uitgezetten. Het gaat om vluchtelingen met een verblijfstatus die door de rechter zijn veroordeeld voor een misdrijf.

En verder:

- In Brussel zijn vandaag de scholen weer open gegaan en rijdt de metro weer. De regering zet wel 500 extra politiemensen en militairen in om dit mogelijk te maken. De hoogste staat van terreurdreiging blijft bestaan tot in ieder geval volgende week maandag.

- Rusland en Turkije gaan nu hard tegen hard. Aanleiding is de Russische straaljager die uit de lucht is geschoten door Turkije. Vanochtend maakte Turkije bekend dat twee Turkse burgers gewond raakte toen het toestel neerstortte. Aan de andere kant heeft Russia Today, een staatszender van Rusland, contact met een van de twee piloten van de straaljager.

- Een witte, groene, met roet of toch zwart. Winkeliers worstelen deze dagen met Zwarte Piet, merkt Detailhandel Nederland. Medewerkers van de HEMA zijn online en telefonsich ernstig bedreigd omdat in de Hema alleen nog pieten met schoorsteenroet te zien zijn.

En de #BNRTopic:     Asielzoekers die in Nederland de fout ingaan moeten eerder het land uitgezet worden         Stem op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen