B.L.T.9 jan '15 11:41Aangepast op 10 jan '15 15:58

Uitzending 9 januari | Duizenden Franse agenten in paraatheid

Auteur: Thijs Baas

De Franse politie kan elk moment overgaan tot de bestorming van de plaats waar de verdachten van de aanslag in Parijs zich bevinden.

Duizenden politieagenten kunnen elk moment overgaan tot de bestorming van de plek waar zich de verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo bevinden. De twee verdachten zouden in een bedrijfspand zitten in een dorp bij Parijs - Dammartin en Goele. Verslaggever Anke Truijen is op dit moment in het dorp.

MH17
Er valt het kabinet niets te verwijten over de informatievoorziening aan luchtvaartmaatschappijen voorafgaand aan de ramp met vlucht MH17. Ministeries wisten drie dagen van tevoren dat het luchtruim boven Oost-Oekraïne onveilig was. Maar dat die informatie niet is gedeeld met de luchtvaarders, is niet vreemd, zegt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Zwarte lijst
De twee broers die de aanslag hebben gepleegd op Charlie Hebdo stonden op de zwarte lijst van de VS. Dat melden bronnen binnen de veiligheidsdiensten aan persbureau AP. De broers blijken al jaren geradicaliseerd te zijn en waren bekend bij de Franse inlichtingendienst. Laura Gremmee zoekt uit hoe eea zit.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen