B.L.T.9 okt '15 11:48Aangepast op 12 okt '15 20:09

9 oktober | Asielzoekers in vaste woningen, corruptie bij recherche en alimentatie

Auteur: BNR Webredactie

Het komende half jaar zullen tienduizend asielzoekers vanuit azc's onderdak vinden in vaste woningen. Dat heeft staatssecretais Dijkhoff zojuist bekendgemaakt.

Gemeenten gaan de komende zes maanden proberen om woningen aan te bieden aan 10.000 asielzoekers die al een verblijfsstatus hebben maar nog in asielzoekerscentra zitten, meldt Dijkhoff. Dat is de uitkomst van overleg tussen kabinet en vertegenwoordigers van provincies en gemeenten over de grote problemen met de opvang van vluchtelingen. Jeroen Stans bericht vanuit Den Haag.

Recherche en onderwereld
Een agent van de nationale Recherche wordt verdacht van het op grote schaal informatie verkopen aan de onderwereld. De agent had toegang had tot alle grote strafrechtelijke onderzoeken, meldde NRC vanochtend. De agent heeft naar verluidt inlichtingen verkocht aan grote drugsorganisaties die in Brabant actief zijn. Hij zou ook warme banden hebben onderhouden met voormannen van de motorclubs No Surrender en Satudarah. Jan Hamming, burgemeester van de gemeente Heusden.

Alimentatie
Alleenstaande ouders moeten gewoon alimentatie blijven betalen aan hun ex-partner die de kinderen opvoedt. Dat heeft de Hoge Raad besloten. Alleenstaande ouders die kinderen opvoeden krijgen sinds begin dit jaar een extra toeslag van de overheid. Maar dat mag geen rol spelen bij de berekening van de alimentatie. Advocaat en scheidingsbemiddelaar Carla Smeets/Lonneke Timmermans, smeetsgijbels advocaten.

 

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen