B.L.T.11 mrt '15 11:53Aangepast op 11 mrt '15 13:41

Uitzending 11 juni | Data-bewaarplicht internetproviders is van de baan

Auteur: BNR Webredactie

Internetproviders hoeven per direct geen gegevens over internet- en telefoonverkeer meer te bewaren.

Internetproviders hoeven per direct geen gegevens over internet- en telefoonverkeer meer te bewaren. De besliste de rechtbank in Den Haag vanochtend in een kort geding, dat was aangespannen door onder andere de Nederlandse vereniging voor Strafrechtadvocaten en de Nederlandse Vereniging voor Journalisten NVJ. Thomas Bruning is algemeen secretaris bij de NVJ.

Bij ABN Amro is fraude gepleegd, dat blijkt uit onderzoek het Financieele Dagblad. Het gaat om de tak Private Banking en Vermogensbeheer in Dubai. ABN Amro heeft de gehele top van dat filiaal naar huis gestuurd. De fraude vond plaats doordat de bankiers klanten binnen haalden onder het kopje 'private banking'. Maar dat was niet aan de orde, vertelt FD-journalist Vasco van der Boon

Belatingparadijs
Chipmachinefabrikant ASML ontwijkt de Nederlandse belasting door gebruik te maken van een gunstige regeling in België. Dat stelt het tv-programma Zembla in een rapportage die woensdagavond wordt uitgezonden. Ook bedrijven als Philips, Heineken en Shell gebruiken volgens Zembla deze België-route. Elke van Boxmeer zoekt uit in hoeverre Nederland nou echt een belastingparadijs is.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen