B.L.T.25 sep '15 11:51Aangepast op 28 sep '15 09:15

25 september | Ultrafijnstof, onrust bij AZC's en Rembrandt

Auteur: Madelon Meester

Opstijgende vliegtuigen op Schiphol produceren zoveel ultrafijnstof dat het mogelijk schadelijk is voor de gezondheid van omwonenden.

Dat staat in een nieuw rapport van het RIVM. Milieudefensie is daarom tegen verdere uitbreiding van Schiphol. Barbara Visser, VVD-Kamerlid, is vóór uitbreiding van Schiphol en vertelt in B.L.T. waarom.

AZC
Als je voor het eerst hoort dat er bij jou in de buurt een AZC komt, is dat altijd schrikken, zegt Klaas Dijkhoff, de staatssecretaris voor Asielzaken. Hij reageert daarmee op de onrust in Purmerend. Honderden inwoners keerden zich daar in de raadszaal tegen de opvang van vluchtelingen. Dijkhoff snapt de zorgen.

Rembrandt
Frankrijk biedt 80 miljoen euro voor een van de meesterwerken van Rembrandt. Dit bod is geheel onverwachts nadat het Rijksmuseum liet weten twee Rembrandts terug willen halen naar Nederland. Frank Buunk, eigenaar van kunsthandel Simonis en Buunk, vertelt wat Nederland volgens hem moet doen.

Nederlandse vrouw
Er is gisteren een Nederlandse vrouw omgekomen bij de verdrukking tijdens de Hadj naar Mekka, blijkt nu. In B.L.T. meer daarover.
 

 

En de #BNRTopic luidt:  "De viering van 200 jaar monarchie is overbodig". Stem op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen