B.L.T.1 mei '15 12:00Aangepast op 3 mei '15 22:02

1 mei | Hoofdverdachten zaak Staatsliedenbuurt krijgen levenslang

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank legde vandaag de hoogste straf op aan twee hoofdverdachten van de dubbele liquidatie en schietpartij op agenten in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

De rechter noemt het een ongekend gewelddadig optreden. Anouar B. en Adil A. zijn schuldig bevonden aan moord en poging tot doodslag. Medeverdachte Stefan S. krijgt 100 dagen cel, gelijk aan de periode die hij in voorarrest heeft gezeten. We spreken verslaggever Renée van Heteren, zij was aanwezig bij de uitspraak.

Bewaarplicht
De afschaffing van de bewaarplicht van telefoon-en internetgegevens belemmert het liquidatie-onderzoek. Dat zeggen officier van Justitie Jeroen van Berkel en de Amsterdamse recherche in de Volkskrant. Volgens directeur Vincent Böhre van Privacy First weegt het belang van het OM niet op tegen de privacy van miljoenen Nederlanders.

Stress agenten
Agenten kunnen moeilijk met stress omgaan, dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit. Vooral onervaren agenten hebben veel last van stress. Daardoor treden ze minder kordaat op en schieten ze 20 procent minder vaak raak.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen