B.L.T.8 apr '15 11:51Aangepast op 14 apr '15 00:04

Uitzending 8 april | Miljardenovername door Shell, haatimams naar Utrecht en naast je vijanden zitten

Auteur: BNR Webredactie

Shell heeft een overnamebod uitgebracht op de Britse gasproducent BG van ongeveer 47 miljard pond.

De aankoop moet Shell een snellere groei opleveren op de mondiale markt van vloeibaar gemaakt aardgas en in de winning van olie en gas in diepwatervelden. Ook verwacht het oliebedrijf dat de overname een kostenbesparing van 2,5 miljard dollar voor belasting oplevert. Maar is het wel een verstandige beslissing? Om half een volgt een persconferentie, BNR is erbij.

Haatimams
Onrust in Utrecht vanwege de komst van ultraorthodoxe sjeiks uit België donderdag. Het gaat onder meer om Abo Chayma, die in België is veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf. Eerder werd hij beschuldigd van 'onmenselijke en vernederende behandeling en marteling'. De tweede persoon is sjeik Abdelkader Chouaa die werd genoemd in het onderzoek naar de Hofstadgroep in 2005.

Vijanden
Heb je vijanden lief. Of ga er in ieder geval wel naast zitten in de klas. Dan ga je elkaar vanzelf aardiger vinden. Tot die conclusie komt in ieder geval psycholoog Yvonne van den Berg. De promovenda onderzocht hoe een klassenindeling effect kan hebben op vijandelijkheid tussen leerlingen.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen