B.L.T.21 sep '15 11:59Aangepast op 21 sep '15 15:38

21 september | Piraeus nog altijd zonder hotspot, kwetsbare verbindingswegen en Rembrandt

Auteur: BNR Webredactie

Ondanks geld van Europa, worden er in de Griekse havenstad Piraeus nog steeds geen vluchtelingen geregistreerd in hotspots.

Griekenland had beloofd vluchtelingen te registreren die via Piraeus aankomen. Europa heeft ook al 33 miljoen euro overgemaakt voor zo'n hotspot. Daarin kunnen vluchtelingen worden opgevangen, om ze vervolgens over de EU te verdelen. Maar voorlopig is er nog geen spoor van een hotspot te bekennen, ziet verslaggever Harmen van der Veen.

Verbindingswegen
Er gebeuren steeds meer ongelukken op verbindingswegen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de Verkeers Informatie Dienst. Afgelopen drie jaar is het aantal verbindingswegen dat moest worden afgesloten door een ongeluk met 60 procent gestegen. Volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen is de situatie bij verbindingswegen te ingewikkeld. Verslaggever Roos Abelman stapte bij Tertoolen in de auto en reed naar een van de gevaarlijkste knooppunten van Nederland: Everdingen.

Nachtwacht
Het zusje en broertje van de Nachtwacht, zo worden de portretten van Oopjen Coppit en haar echtgenoot Maerten Soolmans genoemd. De werken kosten in totaal 160 miljoen euro. De helft daarvan wordt door de overheid gefinancierd. Minister Dijselbloem gebruikt 50 miljoen euro uit dividend van staatsbedrijven. Minister Bussemaker geeft 30 miljoen euro uit via een speciaal overheidsfonds voor kunstaankopen.

En de #BNRTopic: 'Werkloze jongeren moeten het Rode Kruis helpen met noodopvang van vluchtelingenStem ook op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen