B.L.T.28 sep '15 11:49Aangepast op 30 sep '15 15:37

28 september | Shell smeert 'm uit Alaska en UWV loopt achter

Auteur: BNR Webredactie

Shell stopt met olie- en gasboringen bij Alaska. De proefboring daar leverde teleurstellende resultaten op.

Daarbij maken de hoge kosten en strenge milieuregels in het gebied het voor Shell niet rendabel om door te gaan. Proefboringen vielen tegen en door de hoge kosten en strenge milieuregels is het voor het oliebedrijf niet meer rendabel om hier verder te boren. Aad Correljé, Olie- en energie-deskundige aan de TU Delft.

Referendabel
Nederland kan volgend jaar waarschijnlijk naar de stembus voor een referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Het comité GeenPeil zegt meer dan 450.000 handtekeningen te hebben verzameld, ruim meer dan de 300.000 die nodig waren. Het associatieverdrag is in 2014 tussen de EU en Oekraïne gesloten om handelsbelemmeringen en importheffingen weg te nemen.

UWV
Het UWV zit met enorme achterstanden. Zo moeten er nog 73.000 fraudemeldingen worden onderzocht. D66 Tweede-Kamerlid Steven van Weijenberg wil opheldering van minister Asscher. Misschien moet er meer geld naar het UWV, dat kan uiteindelijk geld opleveren als mensen sneller aan het werk gaan, zegt Van Weijenberg tegen politiek verslaggever Jaap Jansen.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen