B.L.T.7 aug '15 11:57Aangepast op 7 aug '15 14:07

7 augustus | Huurmarkt trekt fors aan en staat loopt geld mis

Auteur: Thijs Baas

De prijzen van de huurmarkt in de grote steden blijven maar stijgen. In Amsterdam kost de gemiddelde huurwoning nu 2100 euro per maand

Volgens Jasper de Groot van Pararius is de koopmarkt ontzettend is aangetrokken en namen particulieren die tijdens de crisis in grote mate deelnamen aan de particulier verhuur van woningen nu kiezen voor verkoop. Peter Boelhouwer geeft zijn commentaar.

Er is totaal geen controle meer op 'de zuipkeet', zeggen het Trimbos Instituut en het Instituut voor alcoholbeleid STAP tegen BNR. Sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor het toezicht, zijn de zuipketen en hokken vrijwel helemaal buiten beeld geraakt. Tégen de zin in van het kabinet. Maar volgens de VNG is de problematiek rond de zuipketen is niet toegenomen, de handhaving ligt op hetzelfde niveau. berichtgeving."

Er is één beroepsgroep die blij is met de aanhoudende droogte in Nederland: de binnenvaartschippers. Door de lage waterstand kunnen zij minder vracht in een keer vervoeren. Dat betekent dat er meer schepen nodig zijn voor dezelfde hoeveelheid vracht, en dat maakt het werk lucratiever. Verslaggever Renee van Heteren sprong in het laadruim van binnenvaartschipper Jan Lindhoud.

En de #BNRTopic: De zuipkeet is van alle tijden, die moeten we accepteren         Stem ook op de poll!

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen