B.L.T.9 apr '15 11:41Aangepast op 14 apr '15 00:23

9 april | De lobby als Haagse hobby

Auteur: BNR Webredactie

Het bestuur van de ABN Amro kan wat de Tweede Kamer betreft aanblijven. Na alle ophef over de saralisverhoging van de ABN bestuurders stuurt de meerderheid van PvdA en VVD niet aan op ontslag van bestuurders en commissarissen.

Wel heeft het vertrouwen een een knauw gekregen, zegt de VVD en de PvdA is nog iets harder in haar oordeel. Dat blijkt in het Kamerdebat dat nu gaande is over de uitgestelde beursgang van de staatsbank. Politiek Verslaggever Laurens Boven.

Lobbyisten
Politiek Den Haag is een speeltuin voor lobbyisten, zo blijkt uit een rapport van anticorruptiewaakhond Transparency International. Er is een groot gebrek aan regelgeving en transparantie, als het aankomt op hoe het bedrijfsleven de politiek beïnvloedt. Arjen Tillema, voorzitter Transparency International NL.

Uitdagende school
Extreem slimme kinderen worden nog te weinig uitgedaagd op school. En dat moet anders, zegt staatssecretaris Dekker van onderwijs. Hij wil de wet zo veranderen dat scholen meer ruimte krijgen om hun lessen flexibeler te organiseren. Leerlingen die bijvoorbeeld uitblinken in wiskunde, moeten bijvoorbeeld eerder examen kunnen doen in zo'n vak. Nora Steenbergen is als onderwijsdeskundige verbonden aan het nationale expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO en bij mij in de studio.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen