B.L.T.13 mrt '15 23:57

How to spend it van 13 maart | Multifunctioneel design

Auteur: BNR Webredactie

Het weekend staat weer voor de deur, het verdiende geld kan weer worden uitgegeven. Hierbij de selectie van Barbara de Back van Vandennorth & company.

TEFAF MAASTRICHT 13-22 MAART 2015
De kunstprijzen rijzen de pan uit en zijn het niveau van voor de crisis alweer gepasseerd. In 2014 is er voor 51 miljard aan kunst verkocht, 3 miljard meer dan de hoogtijdagen in 2007. Een veelbelovende tendens voor de alweer 28ste editie van de European Fine Art Fair. De toonaangevende antiekbeurs strijkt ook deze maand weer neer in Maastricht. De jets staan op rij geparkeerd op Maastricht Aachen airport. De hotels zijn volgeboekt, restaurants draaien overuren en het MECC bruist, van de kunstliefhebbers.

HENDRIK WILLEM MESDAG
2015 is het Mesdagjaar, het is honderd jaar geleden dat de Haagse school schilder Hendrik Willem Mesdag overleed. Hij stond bekend om zijn zeegezichten en met name het Panorama Mesdag geniet van grote bekendheid. Wellicht minder bekend is de zakelijke kant van deze kunstenaar. Mesdag had een breed vertakt netwerk, nationaal en internationaal en zorgde dat hij een prominente rol speelde in de internationale kunstwereld waardoor zijn werken op de juiste plekken werden verkocht. Positionerings marketing volgens handelslogica.

Op de TEFAF zijn er bij verschillende handelaren Mesdags te bezichtigen en een werk van Mesdag is er voor iedereen te koop. Het boek ter gelegenheid van de 100ste sterfdag van Mesdag is op alle stands die een Mesdag hebben hangen te koop. Ook online verkrijgbaar:

http://thoth.nl/Rubrieken/Kunst/Hendrik-willem-mesdag-kunstenaar-verzamelaar-entrepreneur

SCULPTUREN
Ook het paviljoen Night Fishing op TEFAF Modern is spannend. Verschillende galeries tonen hedendaagse sculpturen, werken van kunstenaars die nog niet eerder op de TEFAF aanwezig zijn geweest. Sculptuur is sowieso bezig aan een opmars dus het is een interessante ontwikkeling om te volgen.

http://www.tefaf.com/DesktopDefault.aspx?tabid=279&categoryid=15956

HISWA RAI AMSTERDAM 11-15 MAART 2015
Het nieuwe watersport seizoen staat voor de deur en de RAI staat weer vol boten en accessoires. Woensdag opende de beurs met Bouwe Bekking (schipper Volvo Ocean Race Team Brunel) en navigator Wouter Verbraak. Bouwe Bekking via livestream vanuit Auckland.

De komende dagen staan er veel activiteiten op de agenda;

·     wedstrijd zeil hijsen (mini grinder training),

·     test je behendigheid op een kitesurfsimulator,

·     kids kunnen een eigen bootje bouwen en testvaren en

·     je kunt sub op het droge proberen.

Voor de geoefende subbers is er een tocht op zaterdagochtend: vanuit de RAI haven een ronde door de Amsterdamse grachten. Neem je eigen board mee en open het seizoen 2015!

Wil je de zomer doorbrengen op het water en ben je op zoek naar een alleskunner?

De SLOEPTIP is de WATERDREAM 800
Een speedboat en gezellige familie sloep / cruiser ineen. De sloep is qua model al jaren ongekend populair omdat je er met grote groepen gezellig mee kunt varen. Op geen ander type boot is er zoveel open leefruimte. Waar een originele sloep vaak niet vooruit te branden is , enorm op wat ruwer water stampt en vaak belabberd stuurt is de Waterdream een plezier om te varen. Door het bijzondere onderwaterschip van de W 800 zijn de traditionele nadelige sloepeigenschappen helemaal opgelost en is de Waterdream een echte kameleon geworden; een wild dier als het mag en een liefelijke family-sloep als het moet. Je kan ermee waterskiën, een tocht naar de wadden maken (kan droogvallen) en rustig over de grachten cruisen. Op de Waterdream kan je ook slapen, er zijn twee hondenkooien in het vooronder, dus zelfs langere tochten zijn mogelijk op deze alleskunner. Verkrijgbaar vanaf €35.000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen