B.L.T.13 apr '15 11:57Aangepast op 19 apr '15 17:26

13 april | Kilometerheffing, spoorstremming en Front National

Auteur: BNR Webredactie

Het invoeren van een kilometerheffing voor personenauto's is moeilijk uitvoerbaar als die alleen plaatsvindt op drukke snelwegen in de spits.

Een eenvoudiger opgezette spitsheffing in de Randstad en op snelwegen in Noord-Brabant en Gelderland kan juist weer op minder maatschappelijk draagvlak rekenen. Een kilometerheffing van 11 cent per kilometer op drukke wegen in de spits is maatschappelijk rendabel, zowel bij hoge als lage economische groei, meldden het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Treinen naar Schiphol
Treinverkeer naar Schiphol komt na werkzaamheden nauwelijks op gang. Luchthaven Schiphol is de hele ochtend maar mondjesmaat bereikbaar met de trein. Doordat werkzaamheden van afgelopen weekend niet goed zijn afgerond, is maar een deel van de sporen in gebruik. Mercedes Grootscholten van ProRail

Le Pen
De familieruzie bij het Franse Front National lijkt beslecht in het voordeel van Marine Le Pen. Haar vader, de omstreden Jean-Marie Le Pen, maakte vanochtend bekend dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor regionale verkiezingen, eind dit jaar. Eveline Bijlsma is onze correspondent in Frankrijk.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen