B.L.T.28 nov '14 11:52Aangepast op 1 dec '14 15:04

Uitzending 28 november | Pluimveeslachterijen, studeren in België en foute games

Auteur: BNR Webredactie

Pluimveeslachterijen stappen naar de rechter als de vogelgriepmaatregelen niet snel worden ingetrokken.

De organisatie van pluimveeslachterijen overweegt naar de rechter te stappen om een einde te maken aan de vogelgriep-maatregelen af te dwingen. Al een week is er geen nieuw geval van vogelgriep meer ontdekt, maar toch vindt staatssecretaris Dijksma het nog te vroeg om het vervoersverbod en het fokverbod op te heffen. Dat zei ze vanochtend tegen BNR-verslaggever Laurens Boven.

Belgisch sdudieparadijs
We studeren massaal in België. En dat kost onze zuiderburen miljoenen. Nederlandse studenten trekken massaal naar België. Het studeren is er namelijk een stuk goedkoper dan bij ons. Maar al die Nederlanders kosten de Vlamingen maar liefst 134 miljoen euro. Dat berekende Koen Daniëls, parlementslid voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie, licht het toe in de uitzending.

Fouten in games
Wegvallende gezichten, personages die na een sprong in de lucht blijven hangen of computerspellen die helemaal niet te spelen zijn. DriveClub van Sony, Assasins van Ubisoft, allemaal voorbeelden van nieuwe games die vol met fouten zitten. Maar waar ligt dat nu aan? Jan Meijroos is hoofdredacteur van Power Unlimited.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen