B.L.T.22 dec '14 12:04Aangepast op 23 dec '14 06:04

Uitzending 22 december | Renterisico's Delta Lloyd schieten DNB in verkeerde keelgat

Auteur: BNR Webredactie

Is de CFO van Delta Lloyd aangeschoten wild, nu de Nederlandsche Bank hem weg wil hebben?

De Nederlandsche Bank eist het vertrek van Emiel Roozen, de financiele topman van verzekeraar Delta Lloyd. Roozen heeft volgens de DNB onzorgvuldig gehandeld. Hij paste de renterisico's aan, vlak voor de invoering van een vaste rekenrente door De Nederlandsche Bank. Jaap Koelewijn is hoogleraar Corporate Finance aan de Nyenrode Business Universiteit.

Knaller
De bijna 100 jongeren die afgelopen oud&nieuw in het Brabantse Veen werden opgepakt, krijgen 200 euro per nacht die ze onterecht in de cel hebben gezeten. Dat zegt de advocaat van deze jongeren, Erik Thomas. In Veen is het traditie om autowrakken in brand te steken. De politie pakte de jongeren massaal op toen de menigte zich tegen hen keerde. Advocaat Erik Thomas.

Dierproeven
Vijf sympathisanten van de stichting Anti Dierproeven Coalitie horen over een uur of ze straf krijgen van de rechter in den Bosch . In april vorig jaar haalden ze zes honden weg bij een bedrijf dat proeven doet op dieren. En werkstraf geëist van vijftig uur. Verslaggever Martijn de Rijk gaat uitspraak zometeen voor ons volgen.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen