B.L.T.24 mrt '14 11:52Aangepast op 24 mrt '14 14:02

B.L.T. 24 maart | Prijs je Rijks, PVV in Utrecht en Kamervragen executies Egypte

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse president Barack Obama is in Amsterdam. Hij landde maandagochtend om 9.28 uur in zijn presidentiële helikopter op het Museumplein.

Meindert Schut
Meindert Schut

Enkele minuten later werd hij in een gepantserde dienstauto vervoerd naar het Rijksmuseum, waar premier Mark Rutte en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan hem ontvangen. "De mooiste locatie waar hij ooit een persconferentie heeft gegeven", zo omschrijft president Obama zijn ontmoeting met premier Rutte in het Rijksmuseum.

Provinciale Staten
PVV-statenlid Henk Scherer stapt op als lid van de Provinciale Staten in Utrecht. Hij is tot dit besluit gekomen 'uit overwegingen van fatsoen en geloofwaardigheid'. Politiek verslaggever Hans Verbeek.

Executie Moslimbroeders
De VVD gaat Kamervragen stellen over de ter dood veroordeling van Moslimbroeders in Egypte. Een rechtbank heeft vanmorgen  529 leden van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld voor moord en poging tot moord op politiemensen. Midden-Oostendeskundige Alexander Hammelburg noemt de uitspraak angstaanjagend. VVD-Kamerlid Han ten Broeke reageert.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen