B.L.T.25 jul '14 16:33Aangepast op 25 jul '14 18:18

How to spend it - 25 juli

Auteur: BNR Webredactie

Bijna weekend, we hebben ze weer verdiend. Tijd om plannen te maken. Hier is de selectie van redacteur Ruth van der Vlugt.

Na een week terrashangen bij stralend weer komt het bier, wijn of een hele hippe Gin Tonic misschien wel de neus uit en dus is het tijd voor de Belvedere Lemon Tea maceration bestaande uit citroen, groene thee, zwarte thee, kamille, citroengras, honing, rozenknoppen en gember. Klinkt heerlijk natuurlijk, en daarmee zou je zomaar je glas ijsthee even op kunnen spicen, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon mixen met een vleugje gin. Gemakkelijk thuis te maken, maar natuurlijk ook op menig populair terras verkrijgbaar.

Instock
Voor mensen die een hekel hebben aan voedselverspilling én misschien ook wel een sterke maag hebben, is er pop-up restaurant Instock op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, daar gebruiken ze ingrediënten die door Albert Heijn bijna waren weggegooid. Het restaurant is een initiatief van vier twintigers die voorheen zelf bij de 'appie' werkten. Albert Heijn betaalt zelfs het loon van de twintigers in het restaurant. De etenswaar krijgen ze ook gratis en ook de inrichting is door het supermarktbedrijf bekostigd. Nou, wil je de proef op de som nemen bij dit restaurant, dan moet je snel zijn: het restaurant is nog tot november geopend.

Natte Cross
Zeker 50 procent kans op regen, dit weekend. En dat betekent dat festivalgangers op Welcome to the Future óf bezoekers van de Zwarte Cross dit weekend massaal een regenoutfit moeten aanschaffen. Je gaat immers niet in je dure kleding in de modder dansen. Voor de hipste regenlaarzen is er de website 'hipinderegen.nl', waar je terecht kunt voor super hippe regenlaarzen dus, maar ook regenjassen. Van laklaarzen tot en met laarzen met hele hippe prints, allemaal voor een niet ál te gekke prijs dus.

Brasserie Nacional
Brasserie Nacional is zaak alweer van horecaondernemer Casper Reinders, gevestigd op het Leidseplein in Amsterdam. De horecatycoon heeft deze authentieke brasserie weer nieuw leven in geblazen met befaamde klassiekers uit de Franse keuken onder andere de steak tartaar maar ook de Nacional Burger. Naast het eten, ziet het er ook nog eens een keer te gek uit: in het interieur vinden we een mix van vintage, kunst en design.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen