B.L.T.28 mrt '14 15:24

How to spend it - 28 maart

Auteur: BNR Webredactie

Bijna weekend, we hebben het weer verdiend. Tijd om plannen te maken. Hier is de selectie van Sabrina Vader, Vandennorth & company.

SHOREDITCH - LONDON
Ga je volgend weekeinde richting Londen of zit je in Londen? Blijf dan het weekeinde!

Shoreditch is dé plek waar je moet zijn. Deze wijk is hip and happening, chique maar ook ontzettend creatief. Je vindt er een ruim aanbod aan galleries en art. De wijk is vergelijkbaar met de Amsterdamse 9 straatjes maar heeft een sfeer zoals je die vindt in Berlijn.

EXCLUSIEVE KRUG AVOND met het PHILHAMONIA ORCHESTRA
Van 7 t/m 11 april beleef je een exclusieve Krug avond met het Philharmonia Orchestra. Krug is een champagne van een blend van verschillende wijnen, afkomstig van verschillende druiventypes. De juiste verhoudingen maken de blend. Dit kan bijvoorbeeld een blend zijn van een Pinot Noir uit 2007, een Chardonnay uit 2006 en een Pinot Noir 2008.

Je proeft hier onder andere de Krug Grande Cuvée, waarvoor Krug het beste van al haar vintage wijnen heeft gecombineerd. Deze bestaat uit 25 druifkwaliteiten afkomstig van 6 tot wel 10 verschillende jaargangen.

Het Philharmonia Orchestra zorgt voor een romantische idyllische setting. Al met al: buitengewoon bijzonder.

TASTING MET ROBERT PARKER
Ook staat er een top notch tasting op het programma in London met niemand minder dan Robert Parker. Bekend van de befaamde Parkerpunten die hij bij het beoordelen van wijnen op een 100-puntenschaal uitdeelt. Parker punten zijn het meest belangrijke voor een wijn!

De tasting wordt gehouden in het Londense Hedonism. Gesitueerd in het hart van het Londense Mayfair, is Hedonism een nieuwe wine and spirits boutique. Een wijnproject waar op dit moment ontzettend veel over wordt gesproken. Leuk feit: Hedonism bezorgt ook wijnen in Central Londen binnen een uur en vervoert deze in een eco-friendly busje.

Terug naar Parker. Robert is een zeer invloedrijke wijnjournalist uit de Verenigde Staten. Hij is 25 jaar niet in de UK geweest. De tasting is pas in juni, maar gebruik dit weekeinde om alvast de tickets te boeken! Volgende week zijn ze er niet meer.

Wat kost deze exclusieve tasting?

Reguliere kaarten kosten 125 pond en geven toegang tot een zaal waar je samen met Robert 2 wijnen proeft die ieder 100 Parkerpunten hebben gekregen. Robert kan je precies vertellen waarom! Deze sessie duurt een uur.

Wil je toch graag twee uur van Robert’s tijd, 8 wijnen van 100 punten proeven en de sneak preview van de Oenotheque Dom Pérignon 1998 voordat deze op de markt komt? Boek dan de vip tickets. Deze kosten 300 pond.

ACE HOTEL in SHOREDITCH
Waar gaan we slapen in Shoreditch?

Dan gaan we naar het Ace hotel, in het hartje van de meest creatieve wijk van London, op Shoreditch High Street. 

Een zeer vriendelijk hotel, waar culturele innovatie nooit stopt. En waar je in elke kamer het huiskamer gevoel hebt. Iedere kamer is ruimtelijk licht en heeft een prachtig strak interieur, met veel hout. Met kingsize bed en een aparte woonkamer, waar je na een dag in de stad heerlijk kan wegzakken op de royale bank. Leuk is dat iedere kamer een PLATENSPELER en een selectie platen heeft!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen