B.L.T.23 okt '14 11:45

Uitzending 23 oktober | Opstelten, Klimaattop en minder aanvullende verzekeringen

Auteur: BNR Webredactie

"Canada laat zich niet intimideren", zei de Canadese premier in een toespraak gister. De veiligheidsmaatregelen in het land zijn opgeschroefd naar aanleiding van de schietpartijen in de hoofdstad Ottawa.

Ook Nederland neemt deel aan de strijd tegen IS en daarmee een potentieel doelwit. Maar er komen geen extra veiligheidsmaatregelen, zegt minister Ivo Opstelten tegen BNR. Wel is de dreiging substantieel en doet de regering er 'achter de schermen alles aan' om ons te beschermen.

Klimaattop
De Europese leiders maken zich op voor een lange en moeizame onderhandeling over klimaatdoelen voor 2030. De discussie gaat vooral over hoe ambitieus en hoe verplichtend de nieuwe afspraken moeten zijn. Want uiteindelijk wil de EU een goede deal voor minder uitstoot en meer energiebesparing.

Tandarts
Steeds minder mensen sluiten een aanvullende zorgverzekering af. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok/Netpanel in opdracht van IXorg. Het komende jaar worden naar verwachting ten minste 15 procent minder aanvullende tandartsverzekeringen afgesloten. Ook het aantal aanvullende verzekering voor fysiotherapie loopt terug.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen