B.L.T.22 okt '14 11:53Aangepast op 22 okt '14 14:52

Uitzending 22 oktober | Groen licht voor EC, zwangerschapsverlof en alcoholverkoop

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Commissie kan ieder moment het groene licht krijgen.

De Europese Commissie kan ieder moment het groene licht krijgen. Op dit moment wordt er gestemd voor de Europese Commissie met daarin Frans Timmermans. De periode van deze commissie is volgens Jean Claude Juncker de laatste kans om het vertrouwen van de europeanen te winnen.Europa-verslaggever Anke Truijen meldt de laatste stand van zaken.

Zwangerschap
Nederland hoeft de rechten voor vrouwen die met zwangerschaps- en bevallingsverlof gaan niet in de wet aan te passen. Dat zegt het Europese hof van Justitie. Volgens de Europese commissie moet in de wet expliciet worden opgenomen dat vrouwen  na het verlof in een gelijkwaardige positie kunnen terugkeren. Het hof verklaart het beroep nu niet-ontvankelijk omdat het beroep van de Commissie niet goed was ingediend. Marije Cornelissen, Europarlementarier voor Groenlinks

Alcoholverkoop
Alcoholverkoop bij benzinestations blijft verboden. Dat heeft de Raad van State besloten. Een eigenaar van een benzinestation in Hoogeveen moet toch een boete van 900 euro betalen voor het verkopen van alcohol. Petra van Stijn, voorzitter van Beta, de belangenvereniging van pomphouders.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen