B.L.T.17 okt '14 16:57

How to spend it - 17 oktober

Auteur: Thijs Baas

Het weekend staat weer voor de deur, hierbij de selectie van Barbara de Back van Vandennorth & company.

ADE : AMSTERDAM DANCE EVENT
In Amsterdam zijn de kenmerkende gele vlaggen weer gehesen. Het jaarlijkse Amsterdam Dance Event is in de stad neergestreken. De focus ligt op electronic music, ons exportproduct. Dit jaar vindt de negentiende editie plaats van het grootste Dance evenement van Nederland en tevens van de wereld. Deze dagen zijn er 300 evenementen op 85 locaties met 2000 dj’s en waar ruim 5000 conferentiebezoekers op afkomen. In 1996 waren dit nog dertig locaties met 300 conferentiegangers.

Hoewel er wel meerdere elektronische muziekfestivals zijn, zoals de Winter Music Week in Miami, verdringen zich nergens zoveel nieuwe dj’s, programmeurs en feestjes zich tussen gevestigde namen als tijdens ADE. Muziekliefhebbers en muziekprofessionals van over de hele wereld reizen af naar Amsterdam om te feesten en te netwerken. Tijdens ADE is het onze hoofdstad waar het allemaal gebeurt.

AMF: AMSTERDAM MUSIC FESTIVAL          
Het grootste event tijdens ADE is Amsterdam Music Festival, morgenavond in een uitverkochte Arena met de bekendmaking van de prestigieuze DJ Mag Top 100. Tijdens die bekendmaking weten we ook wie is verkozen tot de beste DJ van de wereld. In de 17 jaar dat DJ Mag de prijs uitreikt, heeft negen keer een Nederlander de prijs gewonnen (vorig jaar stonden er vijf Nederlanders in de top tien). De uitreiking vindt sinds 2011 plaats tijdens ADE, daarvoor werd het traditioneel gehouden in de Londense nachtclub Ministry of Sound.

Reuze spannend wie de nieuwe nummer 1 DJ van de wereld gaat worden. Volgens de geruchten is de winnaar dit jaar wederom een Nederlander. Zeker weten we dat het een mooi event gaat worden!

TOP 100 DJ FOUNDATION
Nieuw dit jaar is de TOP100DJs Foundation die bruggen gaat bouwen tussen DJs en Charities. EDM is de laatste tien jaar een gigantische industrie geworden waar veel geld in omgaat. Door het bouwen van bruggen tussen DJs en passende charities wordt er een stuk sociale verantwoordelijkheid genomen. De charities die deelnemen zijn Dance4life, 10.000hrs en Lymph & Co.

Tijdens de charityveiling worden werkelijk ‘once in a lifetime experiences’ geveild. Een Hublot horloge, het ultieme herenhorloge met een bespoke achterplaat die op te halen is met vier personen in het atelier in Nyon, Zwitserland.

De eerste VIP tafel voor de 15 verjaardag van Sensation White op 4 juli 2015! Met een Methusalem (6liter) Moët & Chandon. Neem een deep dive in ‘s werelds grootste blue hole op de Bahamas.

Er is nog een laatste mogelijkheid om aanwezig te zijn op deze spectaculaire charity avond. Je zit aan tafel bij de meest veelbelovende DJs van dit moment en kunt meebieden op de bovenstaande veilingitems. Heb je net geluisterd naar de BLT-uitzending en wil je kans maken op deze twee allerlaatste kaarten? Neem dan contact op via info@vandennorth.com. Uit alle reacties loot Vandennorth & company om middernacht de winnaar!

 

Gerelateerde artikelen