B.L.T.11 mrt '14 11:59Aangepast op 11 mrt '14 15:52

B.L.T. 11 maart | Gast-eindredacteur Marianne Thieme, met onder meer: vuurwerk en zwevende boeren

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan de vier grote steden ligt, wordt er maar twee uur geknald met oud en nieuw.

De vier grote steden willen dat alleen van 31 december 11u 's avonds tot 1 uur 's nachts vuurwerk kan worden afgestoken. Dat schrijven de burgemeesters in een brief aan minister Opstelten van veiligheid en justitie en aan staatssecretaris Mansveld van Milieu. Ahmed Aboutaleb, burgemeester in Rotterdam.

PVV oogst bij boeren
De boeren keren de VVD massaal de rug toe. Vier jaar geleden stemde nog een kwart van de agrariërs op de VVD, nu is dat nog maar 17 procent. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Agridirect. De boeren keren terug naar het CDA, maar ook de PVV is populair onder boeren. Als er nu landelijke verkiezingen zouden worden gehouden, zou 8,5 procent op Wilders stemmen. Twee jaar geleden was dat nog 2,3 procent.

Fraudedaling betaling
De fraude met betalen is voor de  tweede keer flink gedaald. Vorig jaar daalde de totale schade naar 33,3 miljoen euro, een afname van bijna 60 procent ten opzichte van 2012. Dit maakten de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland, verantwoordelijk voor de uitvoering van het betalingsverkeer, dinsdag bekend. Verslaggever Jeroen Stans is bij de NVB.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen