B.L.T.25 jul '14 12:07Aangepast op 25 jul '14 14:35

B.L.T. 25 juli | Chasers op Nederlandse bodem, onderzoeksraad en examenvrees scholen

Auteur: BNR Webredactie

Het MH17-vliegtuig is amper een week geleden neergestort, maar nu al melden de zogenaamde ambulance chasers zich op Nederlandse bodem.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Deze chasers zijn Amerikaanse advocaten die de nabestaanden van de MH17-ramp juridisch willen bijstaan. Daarbij zijn ze vooral uit op hun schadevergoeding, zegt Veeru Mewa, bestuurlid van de vereniging van slachtoffer advocaten.

Onderzoeksraad
Onderzoeksraad benadert media in zoektocht naar oorzaak vliegramp. De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid benadert journalisten om materiaal van de crash site in Oost-Oekraïne aan te leveren. De Onderzoeksraad leidt officieel het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp, maar onderzoekers hebben nog steeds de plek niet kunnen bezoeken.

School
Bijna 350 keer zijn niet de leerlingen, maar de school gezakt voor hun examen... Vergeleken met vorig jaar, ging het dit jaar vaak fout met de examens. De onderwijsinspectie heeft de eindexamens van bijna 350 leerlingen ongeldig verklaard. Soms gaat dat om het hele examen, soms alleen één vraag. Monique Vogelzang, hoofdinspecteur voor het voortgezet onderwijs.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen