B.L.T.18 aug '14 11:37Aangepast op 18 aug '14 15:31

Uitzending 18 augustus | Begrotingsspel, Assange in Londen en Assyriërs in actie

Auteur: BNR Webredactie

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra hoopt dat er volgend jaar ruimte is voor lastenverlichting. Daarmee neemt hij een voorschot op het begrotingsoverleg, dat vanochtend van start ging.

Zijlstra meldde zich bij het ministerie van Financiën meldde voor het begrotingsoverleg met de top van het kabinet. Bij het ministerie van Financiën is politiek verslaggever Hugo Reitsma. Het spel is op de wagen, het begrotingsoverleg is begonnen in Den Haag en Hugo Reitsma zit er klaar voor...

Assange
WikiLeaks-oprichter Julian Assange wil de ambassade van Ecuador in Londen ,,snel'' verlaten. Hij heeft zich daar 2 jaar lang verscholen. Hij zit nu nog in de Ecuadoriaanse Ambassade in Londen, in de hoop politiek asiel te krijgen in dat land. Lia van Bekhoven, correspondent Engeland.

Hongerstaking
Dertig Nederlandse Assyriërs zijn in hongerstaking om minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken onder druk te zetten, om zich sterk te maken voor hun geloofsgenoten in Irak. Assyriers zijn christenen uit Irak, die bedreigd worden door moslim-extremisten. Onder de hongerstakers ook twee oud-raadsleden van de PvdA in Enschede. Vandaag krijgen ze bezoek van allerlei politici. VVD-kamerlid Malik Azmani was er vanmorgen.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen