B.L.T.24 nov '14 11:29Aangepast op 25 nov '14 06:28

Uitzending 24 november | Pluimveehouders, defensie-uitgaven en filekosten

Auteur: BNR Webredactie

Een drukke dag voor de pluimvee-slachterijen. Het landelijk vervoersverbod is vandaag grotendeels opgeheven.

Wel is er nog een aantal maatregelen van kracht, om te zorgen dat de verspreiding van Vogelgriep stopt: slachterijen mogen bijvoorbeeld vooralsnog alleen pluimvee uit de eigen regio verwerken. En dat is, logistiek gezien, een hele operatie, zegt Jan Odink, voorzitter van de koepel van pluimveeslachterijen Nepluvi.

Navo-minitop
Nederland moet weer 2 procent van het bruto nationaal product uitgeven aan Defensie. Dat wil de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, die vandaag Nederland bezoekt. Nu is dat nog de helft daarvan. Ook de Eerste Kamer wil de 2 procent weer halen, maar minister Hennis van Defensie weet niet waar ze dat geld vandaan moet halen.

Dure files
Files kosten het bedrijfsleven nog altijd tussen de 600 en 800 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van Transport en Logistiek Nederland, TLN. De situatie is iets verbeterd, maar nog steeds gaat het om veel geld. De extra kosten zitten 'm in de langere reistijd en hoger brandstof verbruik. Arthur van Dijk is directeur van TLN en vertelt wat de grootste knelpunten zijn...

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen