B.L.T.13 feb '14 11:57Aangepast op 13 feb '14 15:14

B.L.T. 13 februari | Syriëganger, schademeldingen NAM en Wildlife

Auteur: BNR Webredactie

De vermeende Syriëganger Khalid K. is vermoedelijk weer opgedoken.

Op Twitter is een foto gevonden van een strijder in Syrië die een afgehakt hoofd vasthoudt. Arabist Pieter van Ostaeyen ontdekte dat dit de uit Almere Afkomstige Khalid K. zou kunnen zijn. Hij kreeg de foto toegestuurd op twitter van een oud CIA-agent die hij volgt.

Euthanasie
Jonge kinderen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden, kunnen in België om euthanasie vragen. Vandaag stemt het Belgisch parlement over deze kindereuthanasie-wet en het heeft er alle schijn van dat een meerderheid VOOR is. Daarmee streeft België niet alleen Nederland, maar de hele wereld voorbij als het gaat om euthanasiewetgeving. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, zegt de Vlaamse politiek commentator Luc van der Kelen. Vooral van de katholieke kerk kwam er veel verzet.

Olifanten
Kunnen we straks olifanten alleen nog in Junglebook zien? Vertegenwoordigers van meer dan 50 landen zijn bijeen in Londen om te bespreken hoe stroperij en illegale handel in wilde dieren tegengegaan moet worden. Staatssecretaris Dijksma over de strijd tegen stropers.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen