B.L.T.23 mei '14 11:57Aangepast op 23 mei '14 13:41

B.L.T. 23 mei | Europese uitslag, infrasteringen en waar blijft je stem?

Auteur: BNR Webredactie

De nederlaag van de PVV zorgt voor opluchting bij de PvdA.

Voor aanvang van de ministerraad waren meerdere PvdA-bewindspersonen zichtbaar blij met het verlies voor de partij van Geert Wilders. In Den Haag is verslaggever Jeroen Stans. De PvdA vreesde zelf voor verlies, dat lijkt nu mee te vallen, in zetels blijven ze gelijk, maar de PVV krijgt niet meer, maar juist minder zetels, tot opluchting van met name de PvdA-bewindslieden.

Aan de weg timmeren
Als de Nederlandse economie wil groeien, moet er de komende jaren fors geïnvesteerd worden in infrastructuur. Voor die projecten is ruim 11 miljard euro nodig. Dat zegt Maxime Verhagen, voorzitter van branchevereniging Bouwend Nederland, op BNR. Het geld moet komen van de Nationale Investeringsinstelling, maar er is ook een rol voor de overheid.

Zoek het uit
De stemmen voor de Europese verkiezingen zijn geteld, toch krijgen we zondag pas de definitieve uitslagen. Wat gebeurt er met onze stem, van nu tm zondagavond? Iémand moet de uitslagen toch wel weten. Wie is dat? En hoe goed beveiligd is die uitslag? Redacteur Lamyae Aharouay heeft gisteren ook gestemd. Zij probeert te achterhalen wat er precies met je stemformulier gebeurt. Melle Bakker, secretaris directeur van de Kiesraad

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen